Te gondolsz a jövőjükre?

Sokat lehet hallani a különböző gyermek megtakarításokról, és arról, hogy a legtöbb szülő igyekszik valamiféle segítséget nyújtani gyermekének az életkezdéshez.

Mert egy dolgot el kell fogadni: Sajnos a mai világunkban minden pénzbe kerül, és bizony nagyon nem egyenlő esélyekkel vágnak neki az életnek gyermekeink.

Elég, ha csak a legalapvetőbb dolgokat nézzük:

– hiába tanul jól a gyermek, bizonyos egyetemekre csak fizetősen lehet majd bejutni, és még a megélhetési kiadásait is elő kell teremteni valamiből.

– Ha pedig vállalkozást szeretne indítani, vagy lakást szeretne vásárolni, ahhoz is óriási segítség lehet, ha van valamiféle kezdő tőkéje gyermekünknek és nem neki kell évtizedek alatt ezeket az összegeket előkaparnia, vagy még rosszabb: hitelből fedeznie.

Miért is jó ez?

Számos kutatás támasztja alá, hogy azok a gyermekek, akik életkezdésükhöz anyagi támogatást kaptak szüleiktől, azok később is folytatták ezt a pénzügyileg tudatos életmódot, szinte alig kellett hitelhez, kölcsönhöz folyamodniuk, nem kerültek adósságcsapdába már életük legelején, és jelentősen nagyobb előnnyel indultak az életben, sikeresebben tudták karrierüket felépíteni.

Azok a gyermekek viszont, akik hasonló támogatást nem kaptak, sok esetben teljesen elvesznek már fiatal korukban a napi megélhetés előteremtéséért folyó küzdelemben.

Miért érdemes erre előre felkészülni?

Bárki kiszámolhatja, hogy az életkezdés alsó hangon is kb. 7-8 millió forintba kerül a legtöbb fiatal számára. Ezt a pénzt kell előteremtenünk valahonnan.

Mivel ma Magyarországon nem túl jellemző, hogy a szülőknél ott pihenne a bankszámlán gyermekenként több millió forint, és a legtöbb szülő (nagyon is jogosan) nem szeretné, hogy gyermeke egyből egy ekkora hitellel vágjon bele az életébe, ezért érdemes inkább egy gyermek megtakarításban gondolkodnunk.

Egy ilyen gyermek megtakarítás segítségével 15-18 év alatt, szépen apránként, napi két kávé árából gyűjthetjük össze ezt az összeget anélkül, hogy ez a családi kasszát komolyabban megterhelné.

Egy időben elindított megtakarítás nemcsak kevésbé megterhelő, de pénzügyileg is a legokosabb választás számunkra, ugyanis a megtakarításba már félretett pénzünk az évek alatt folyamatosan nekünk dolgozik és termeli a hozamokat, így jelentősen kisebb összeget lesz szükséges félretennünk.

TenderMan_Vizszint logo

Legutóbbi TudásanyagOK

Eddigi Megbízók

üzletember

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.