Pályázati Hírek Röviden #1

Szinte minden nap megjelennek olyan pályázati hírek, rövid infók, amelyekről jó, ha tudnak a vállalkozások, de annyi hír jelenik meg, hogy egy átlag magyar cégvezetőnek a napi teendők mellett nincs egyszerűen ideje ezzel foglalkozni.

Emiatt többé nem kell aggódnotok, ugyanis indítok egy új blogcikk sorozatot “Pályázati Hírek Röviden” címmel, amelyben összefoglalom az utóbbi napok, hetek pályázatokkal, állami hitelekkel, egyéb forrásszerzési lehetőségekkel kapcsolatos sajtóhíreit, hogy egy helyen el tudjátok olvasni a legfontosabb pályázati infóit!

 VÁGJUNK IS BELE!

 
 

1. Hír: Lényeges információk a termeléshez kötött támogatásokról

Az Uniós Közös Agrárpolitika támogatásai közül a termeléshez kötötteket ismerteti a NAK és az Agrárminisztérium közös kiadványa.

Fontos újdonság, hogy a termeléshez kötött támogatások feltételrendszere 2023-tól összhangban kell legyen a víz keretirányelvvel, emiatt pedig célzott ellenőrzések keretében vizsgálják majd a hatóságok a víz mennyiségi és minőségi védelmét garantáló előírások betartását.

A kiadvány és a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos további információk a Kamara KAP-2023-2027 gyűjtőoldalán elérhetőek:

2. Hír: Forráshiány miatt fújhatták le a legfontosabb hazai innovációs pályázatot

A Kulturális és Innovációs Minisztérium 2022. december 21-én visszavonta közel 1 év “csend” után a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című, 2021-1.1.3-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívását. Erről a pályázókat hivatalosan a napokban értesítették közvetlenül. Az indoklás szerint a tárca szeretné megújítani a pályázatokat, de nagy eséllyel forráshiány (is) állhat a háttérben.

A minisztérium arra hivatkozva vonta vissza a felhívást, hogy szeretné megújítani a a pályázatokat azért, hogy a kutatás-fejlesztési és innovációs ökoszisztémában kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztések jelentős, mérhető társadalmi és gazdasági hasznosítási potenciállal rendelkezzenek. 

Ez az indoklás nem tűnik valódi oknak.

Ha érdekel, hogy mi miatt vonhatták vissza valójában a pályázatot, és miért rossz hír ez mind a pályázóknak, mind a forrást visszahívó szervezetnek, és közvetetten az államnak is, arról a Portfolio cikke részletesen beszámol:

3. Hír: Navracsics: Nyárra megérkezhetnek az uniós támogatások

A “Pályázati hírek röviden” cikkünk legfontosabb híre:

“Nyárra megérkezhetnek az uniós pénzek az Erasmus+ és Horizont programokhoz.” – mondta Navracsis Tibor, uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

A HírTV-nek azt is nyilatkozta a miniszter, hogy a korábbi ígéretei a bizottságnak arról szóltak, hogy akár már idén április-májusban döntés születhet arról, hogy ténylegesen megérkeznek-e az európai uniós források Magyarországnak. 

– Vagyis én abban bízom, hogy ha tartják ezt a korábbi ígéretüket, akkor a nyáron már kaphatunk uniós forrásokat – tette hozzá a miniszter.

Nézd meg a teljes interjút itt:

4. Hír: Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult!

És a végére egy valószínűleg sokak szemét felcsillantó pályázati hír:

A CYEB – az energiagazdálkodás szakértőjeként – LED-csere programot hirdet a lakosság számára, amelynek keretében a program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra.

Hogyan vehetsz részt a programban?

 

A CYEB LED-csereprogramjának keretében ingyenes LED igényelhető egy háztartás lakossági villanyszámlája alapján.

A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek és ott minimum  2 évig használatban legyenek.

A program részleteit itt találod:

Bízom benne, hogy hasznos volt ez a cikk. Ha igen, és szeretnél hasonló hasznos tartalmakat kapni, iratkozz fel az ingyenes pályázatfigyelő szolgáltatásomra: